Paikkatietomarkkinat – Ensimmäiset Suomalaiset Quality Awardsit!

PTM2017_logo

Ensi viikolla pidettävillä Paikkatietomarkkinoilla on luvassa jotain mitä Suomessa ei tiettävästi ole ennen nähty! Spatineo Quality Awards jaetaan ensimmäistä kertaa suomalaisille organisaatioille. Olemme suorittaneet laadunarvioinnin suomalaisille paikkatiedon rajapintapalveluille. Jyvät on eroteltu akanoista, mutta ketkä ovat oikeasti parhaimmistoa?

INSPIRE 2017 konferenssissa jaetuissa Spatineo Quality Awardsissa tutkimme, mitkä eurooppalaiset INSPIRE- palvelut olivat laadukkaimmat. Nyt laadunarviointi on ulotettu myös muihin standardin mukaisiin paikkatiedon rajapintapalveluihin. Spatineon tiimi on luonut indikaattorit jotka mittaavat palveluiden käytettävyyttä ja löydettävyyttä.

INSPIRE 2017 konferenssissa esitettiin hollantilaisen Delftin Teknillisen Yliopiston tekemä tutkimus, jonka mukaan Suomen paikkatietoinfrastruktuuri on yksi Euroopan avoimempia. Suomalaiset organisaatiot ovat avanneet paikkatietoaineistojaan ja julkaisseet paikkatieton rajapintapalveluita, jotka perustuvat kansainvälisiin standardeihin. Kaikki tilastot paikkatiedon rajapintapalveluiden käytöstä osoittavat jatkuvaa kasvua vuosittain ja mahdollistavat omalta osaltaan yhteiskunnan menestyksellisen digitalisoitumisen.

Spatineo on osallistunut jo vuosien ajan Paikkatietomarkkinoille, ja tähän mennessä jokaisen tapahtuman jälkeen on odotus jo seuraavaa vuotta varten alkanut. Suuntamme siis Kokoustamoon ensi viikolla odotukset korkealla.